وبلاگ فرم جدید انتشار و تحریر ویژه اینترنت است، فضایی برای روایت کردن و درددل کردن، فضایی برای دفاع کردن از آرمانها و از خواستهها و آرزوها و تا زمانی که حرفی برای گفتن داشته باشیم. خوشبختانه کسی بر آن حکومت نمیکند و همه بهسادگی میتوانند اطلاعات خود و یا دیگران را در دسترس عموم قرار بدهند. هنوز بسیاری از مردم پتانسیل این پنجره گشوده شده ،که در اختیار دارند را درک نکردهاند. فضایی که آزادی قلم کلمه کلیدی است. برای بیان عقیده و افکار خود و آشنایی با ایدههای نو و بر جاگذاشتن اثری از افکار و تجربیات خود، گر چه میتواند گاهی بسیار ابتدایی و ساده باشد و از دغدغههای روزمرگی از خانه از محل کار و برخورد با اشخاص مختلف باشد.
میتواند آموزشی باشد یا تخصصی، ادبی، سیاسی، هنری، و یا زمینههای مختلف دیگر درست عین کاناپه راحت پسیکانالیست نشانگر افکار و اندرون و آیینه تمامنمای شخصیت وبنگار است.وبلاگ فقط یک وسیله برای چاپ محتویات نوشتهها نیست، بلکه وسیله اساسی ارتباط جمعی بین شخص و جامعه میباشد وسیله ارتباطی پیشرفته و جامع. آنرا میخوانند، نظر میدهند و گاهی به آن حمله میکنند و یا حمایت میکنند و پل ارتباطی و آشنایی با دیگران است. بلاگر با این وسیله با نگاه دیگران به خود مینگرد، چون گاهی اوقات بسیاری از معایب آدمی از چشم خود پوشیده میماند و ارزیابی آن مشكل است.
تأثیر این وسیله ارتباطی را در تجمع زنان آزاده ایرانی در مقابل دانشگاه تهران به خاطر اعتراض به حقوق پایمال شده زنان توسط حکومت آخوندها و در روز هشت مارس روز جهانی زن به وضوح میتوان مشاهده کرد. گروه کثیری از این زنان از پشت مانیتورها به خیابان آمده بودند و در پستهای وبلاگشان جزئیات ریز، و تصویر واقعی این اعتراضات و حرکتها را گزارش و تجربیات خود را به دیگران منتقل کردند و نمونه دیگر ابتکار وبلاگرهای ایرانی «بمباران اینترنتی» و اعتراضهای بینالمللی در رابطه با تحریف نام خلیج فارس توسط نشریه نشنالجئوگرافیک بود که نشریه مذکور را وادار به عذرخواهی کردند. این نمونهها در عصر اطلاعات نشانگر توانایی این ابزار اطلاعرسانی است و گاهی حتی تعیینکننده است. درصد بسیاری از کاربران اینترنت ایرانیان هستند. روزنامه تایمز لندن در شماره 22 دسامبر 2005 از علت رویآوردن ایرانیان به دنیای وبلاگ تحلیلی ارائه داده است و در آن یادآوری میکند که بیش از صدهزار وبلاگ فارسی فعال در ایران وجود دارد. این روزنامه معتقد است علت این پدیده فشار، محدودیت و نبودن مطبوعات آزاد در ایران است. و بیشتر جوانان و دانشجویان به این رسانه جدید به عنوان فضایی برای نشر افکار روی میآورند.70درصد جمعیت ایران کمتر از 30سال دارند و جوانان علاقه بیشتری برای یادگیری و استفاده از تکنولوژی دارند. زبان فارسی از نظر تعداد افرادی که به آن تکلم میکنند، در رده بیست و هشتم قرار دارد و وبلاگهای فارسی از نظر تعداد، رتبه چهارم را کسب نمودهاند.آزادی اندیشه و قلم که مسالمتآمیزترین شیوه مبارزه است، در ایران جزئی از ارتکاب جرايم اینترنتی قلمداد میشود و شلاق و زندان دارد. وقتی نهاد دفاع از حقوق مطبوعات جهان تصریح میکند که ایران بزرگترین زندان روزنامهنگاران در سطح خاورمیانه است، اصلاً مبالغه نمیکند.این مؤسسه بینالمللی مطبوعات در گزارش خود تأکید میکند که رژیم ایران همچنان به روش سرکوب روزنامهنگاران و وبلاگنویسان و سانسور مطبوعات و اینترنت در ایران ادامه میدهد و دستگیری متناوب فعالان و حبسهای بلندمدت به کرات از سوی آخوندها اعمال میشود. بر اساس این گزارش طی نزدیک به یک سال گذشته 20وبلاگنویس در ایران دستگیر شدهاند.
آرش سیگارچی، افشین زارعی، مجتبی لطفی، مجتبی سمیعینژاد، الهام افروتن، محمدرضا نسبعبداللهی، مسعود باستانی، حسن زارعزاده، مسیح علینژاد، یوسف عزیزی، سینا مطلبی، نجمه امیدپرور، احمد سراجی، شماری از این دستگیرشدگان هستند و بعضی از آنان با پرداخت وثیقه سنگین هم اکنون بیرون آمدهاند و کسانی مثل احمد سراجی پس از محکومیت به یک سال زندان و 30 ضربه شلاق به ترکیه متواری شده است و تهدید استرداد آن به ایران از طرف مقامات ترکیه توسط وبلاگنویسان مطرح شده است و یا چندی پیش دانشجوی وبلاگنویس مجتبی سمیعینژاد را با دستبند بر دست برای حضور در جلسه امتحان به دانشگاه آوردند.
به دستور قوه قضاییه و شورای عالی انقلاب فرهنگی شرکت مخابرات مناقصهيی هفت میلیاردی از بودجه مملکت را برای سیاست سانسور و فیلترینگ و مسدود کردن سایتهای اینترنتی هزینه کرده است و با تحت فشار قرار دادن شرکتهای خدماتی و سرویسدهنده اینترنتی ایرانی قسمتی از سانسور و فیلترینگ را بر دوش این شرکتها قرار داده است و جدیداً بر اساس کلید واژهها که حاوی کلمات ممنوعه است و از طریق پایگاههای جستجو، روش فیلتر را اعمال میکند و این امر مغایر با مفاهیم جهانی آزادی بیان است که در منشور اتحادیه بینالمللی ارتباطات ذکر شده است که این اتحادیه به درخواست سازمان ملل متحد تشکیل شده و به امضای 175 کشور جهان رسیده و حاوی اصول جهانی و دموکراتیک بر شبکه اینترنت است. همیشه مستبدان در تلاش و کوشش هستند تا مردم در بیخبری بمانند و جامعه را به انفعال بکشانند ولی همواره نیروهای روشنفکر و مسئول همانگونه که در سالهای خفقان با شبنامه و با استنسیل خانگی اعلامیه منتشر میکردند و با متحمل شدن خطرات بسیار از سد سانسور میگذشتند و به افشاگری و روشنگری میپرداختند، امروزه میبینیم با ابزار تکنولوژی اینترنت و وبلاگ در مدت بسیار کوتاهی اطلاعرسانی و روشنگری و پل ارتباطی برقرار میکند.
بسیاری از وبلاگنویسان اینترنتی با تشكل کانون، مجمع، انجمن، تجارب خود را در زمینههای فیلتر و پراکسی و راهنمایی و راهکارهایی برای ایجاد وبلاگ و چگونگی انتشار و ایمنیکردن و ایجاد وبلاگ بهطور ناشناس و روشهای دور زدن و ابزار و شیوههای سانسور را به شکل ساده به کاربران اینترنت توضیح و تشریح میکنند، مانند کانون وبلاگنویسان ایران (پنلاگ) که بسیاری از آنان با داشتن ایده و افکار مختلف در زمینه فیلترینگ و خبرنامه و صدور بیانیهها به ترویج آزادی بیان و آگاه ساختن جوامع بینالمللی از وضعیت وبلاگنویسی در ایران با هم همیاری و همکاری میکنند و برای آزادی وبلاگنویسان زندانی تلاش میکنند.بحران عمیقی که سراپای رژیم آخوندی را گرفته و در راستای حفظ قدرت ترفندها و طرحهای جدیدی برای فیلتر کردن وبلاگها اعمال میکند تا شهروندان نتوانند اندیشه دیگران را بخوانند و بدانند و به آگاهی و دانش و اطلاعات دست بیابند تا شاید سرخوردگی و ناامیدی و ایزولاسیون در وبلاگنویسان به وجود بیاورند و پدیده وبلاگنویسی را بیاهمیت و بیاعتبار و کاملاً حاشیهيی وانمود کند ولی این ترفندها و طرحها باید کشف و خنثی گردد. چون هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد و این ابتداییترین حقوق انسان امروزی است.
Recent Posts
0 نظرات:
ارسال یک نظر